2026-05-11 - الإثنين
غضب بعد رفض شركة صاحب شركة نظافة اردنية دفع رواتب مستخدميه - تفاصيل nayrouz مدارس الآفاق المضيئة تحتفل بتخريج الفوج الحادي عشر من طلبة الثانوية العامة nayrouz بلدية إربد: انشاء حديقة حوارة ضمن مشروع "جاهز" للتكيف المناخي nayrouz إيقاف المتهم بهتك عرض 3 أحداث 15 يومًا nayrouz جلسة تعريفية بقرار 2250 في مركز شابات جرش nayrouz العيسوي رجل الديوان ....حاز ثقة الملك ومحبة الناس nayrouz الحماد يبارك لـلفنان محمود ذيب الشرعة الخطوبة nayrouz دي يونغ: التتويج بعد الفوز على الريال له طابع خاص nayrouz العقيد الحنيطي يلتقي متقاعدين عسكريين في شرطة الرصيفة nayrouz عشيرة السلامات تبارك للملازم عبد العزيز صالح السلامات تخرجه من جامعة مؤتة وترفيعه في الأمن العام nayrouz سندس المساعدة تنال درجة البكالوريوس في المحاسبة من جامعة الحسين بن طلال nayrouz محمد غزال: مصر تتحرك بثبات وسط عالم يعيد رسم خرائط القوة والنفوذ nayrouz الفايز يجري مباحثات مع رئيسي "الشورى والنواب" في البحرين nayrouz مجلس محافظة جرش يعقد جلسة تنظيمية موسعة وينتخب نائباً للرئيس ويعيد تشكيل لجانه الدائمة nayrouz متخصصون يؤكدون أهمية الاستدامة البيئية في تخطيط مشروع مدينة عمرة وتصميمها nayrouz حملة نظافة شاملة في الشقيق لتعزيز الوعي البيئي والعمل التطوعي nayrouz دكتور بزبز يكتب: د. صخر المور الهقيش… قيادةٌ ميدانيةٌ تُعيدُ تعريفَ الإدارةِ بروحِ الوطنِ والإنجاز nayrouz النعيمات يشارك في جلسة حوارية في كلية الشوبك nayrouz وزير العمل: حريصون على تذليل العقبات أمام المستثمرين في الفروع الإنتاجية nayrouz موقع زمان يسرائيل: الضم حول القدس يتقدم بسرعة جنونية nayrouz
وفيات الأردن اليوم الاثنين 11-5-2026 nayrouz وفاة الشاب ناصر محمد عقلة الجرابعة (أبو أيهم) nayrouz شكر على تعازٍ الحاجة سعدية يوسف رشيد الجايح nayrouz الأحوال المدنية والجوازات تنعى الزميلين أحمد أبو زيد وتوفيق أبو عون nayrouz التربية تنعى الطالب محمد صالح الشرعة من مدرسة الحاتمية للبنين nayrouz شكر على تعازٍ من عشائر السعود nayrouz وفاة الشاب عبدالله عوده مسلم الزيود nayrouz وفيات الأردن اليوم الأحد 10-5-2026 nayrouz وفاة رضاء خلف الزيود ابو حمزة وسط حالة من الحزن والأسى بين الأهل nayrouz وفاة نجل شقيق النائب الدكتور جميل أحمد الدهيسات nayrouz قبيلة عباد وآل الشرايعة ينعون الحاج محمد كامل عبدالرحمن الشرايعة "أبو جمال" nayrouz وفاة الشاب موسى نايف هلال أبو أربيحه وتشييع جثمانه اليوم في ذيبان nayrouz وفاة مشهور حسين الحواتمه “أبو عبدالله” بعد صراع مع المرض nayrouz وفاة العميد المتقاعد يزيد محمد المراحلة “أبو بكر” nayrouz الأمن العام يُشارك بتشييع جثمان العقيد المتقاعد نايف جبر الشطناوي...صور nayrouz وفيات الأردن اليوم السبت 9-5-2026 nayrouz وفاة الفنانة والراقصة المعتزلة سهير زكي عن عمر ناهز 81 عاماً nayrouz وفاة الطيار رمزي الشرمان إثر سقوط طائرة في الولايات المتحدة nayrouz وفاة الحاجة نورة يوسف الجرابعة ومواراتها الثرى في العبدلية nayrouz وفاة نايف جبر الشطناوي “أبو طارق” nayrouz

قدورة: ملك الأسماك في الاسكندرية بقلب المهندسين..."صور "

{clean_title}
نيروز الإخبارية :

ممكن تطلع إسكندرية يوم واحد صد رد علشان أكلة سمك في محل زي «قدورة» أو «بلبع». دلوقتي بقى عندنا "قدورة” في القاهرة وبالتحديد في شارع جامعة الدول العربية في المهندسين. وفي انتظار وصول "بلبع”.
الاسم أصبح نار على علم في القاهرة قبل الإسكندرية، والمبنى العملاق اللي فيه المطعم أصبح من علامات شارع جامعة الدول المميزة، بألوانه الأبيض والأزرق زي أي محل مأكولات بحرية بـ يحافظ على هويته من خلال ألوان البحر.

المبنى مكون من 3 طوابق، لازم أول ما تدخل تتجه للناحية الشمال على الثلاجة الضخمة لعرض الأسماك وتبدأ تختار من على الأرفف السمكة اللي على مزاجك وحجم الجمبري ووحدات الكابوريا والكاليماري. الموضوع ده عاوز شوية خبرة، ولازم يكون عندك فكرة أنواع إيه من الأسماك بـ تُطبخ إزاي! صحيح واحد من موظفين المحل اللي بـ يحضر لك طلبك من الأسماك بـ يساعدك ويعرفك إيه ينفع وإيه ما ينفعش، بس معلوماتك الشخصية هـ تكون أفيد برضه في حالة أن الموظف يكبر دماغه ويسيبك تعمل اللي أنت عاوزه حتى لو نتائجه مش مضمونة. 

يعني على سبيل المثال مش صح أنك تطلب سمك بلطي وتشويه "سنجاري” أو تجيب جمبري جامبو علشان تحطه في طاجن، أو تقلي سمكة بوري. هو طبعًا كل شيء ممكن بس إحنا بـ نتكلم على أحسن طريقة تناسب كل نوع. ومعلوماتك "السمكية” هـ تبقى مهمة في زيارتك لـ «قدورة» لأن هنا مافيش منيو من الأساس، أنت لازم تختار سمكك من العرض وتحدد طريقة تسويته، وهـ تعرف الأسعار شفويًا من الموظف اللي معاك، وبعد كده بـ تأخذ رقم وبـ تروح تختار ترابيزة تقعد عليها وييجي لك الجرسون ويطلب منك الورقة اللي عليها الرقم ويبدأ يزود عليها أي طلبات جانبية ثانية جنب الأسماك زي الأرز والشوربة والباستا والسلاطات، وبرضه هـ يقول لك الأسعار شفويًا، ودي مشكلة بالنسبة لنا لأننا في النهاية بـ نحب نشوف منيو فيه أصناف جنبها أسعار، ويا سلام لو جنب الأصناف وصف للمكونات وطريقة الطهي. لكن هنا الوضع مش كده للأسف؛ هـ تسأل والجرسون يرد عليك بالسعر وده ممكن يأخذ وقت أطول من اللازم.

المهم؛ بدأنا بالشوربة المخلية (25 جنيه) وكانت حلوة بس أكلنا أحلى منها في أماكن ثانية. الطحينة هنا هي أروع ما يكون وخلصنا طبقنا وطلبنا غيره أكثر من مرة. السلاطة الخضراء لذيذة وفريش، وأي نوع سلاطة بـ 6 جنيه. أرز السي فوود بـ 15 جنيه وبرضه كان طعمه عادي والإضافات عليه مش كثير. نيجي بقى للسمك اللي طلبناه؛ سمكة قاروص صغيرة وزنها أقل من نصف كيلو (الكيلو 110 جنيه) وطبق جمبري كبير مشوي بالخلطة (الكيلو 180 جنيه) وشوية كاليماري مقلي لزوم القزقزة (الكيلو 60 جنيه). السمكة مشوية مفتوحة سنجاري وعليها خلطة طماطم وبصل، ونفس الخلطة الرهيبة على الجمبري. اللي بـ يميز محل أسماك عن الثاني هو تتبيلة وخلطة الشوي ومدى طزاجة الأسماك، والحاجتين هنا لا غبار عليهم. بالعكس؛ دي الخلطة كمان عبقرية وقعدنا نأكل فيها بالشوكة بعد ما خلصنا السمك. والكاليماري كان مقرمش وخطير ومقطع لشرائح رفيعة.


الخدمة في «قدورة» سريعة ومحترفة، بس لو طلبت حاجة بعد ما عملت الطلب الأساسي زي المشروبات أو حلويات هـ تتأخر عليك لأن كل هم الجرسونات "اللي هم كثير قوي” أنهم ينزلوا الأطباق الرئيسية أمام كل الزبائن "اللي برضه كثير قوي اللهم ما لا حسد”. في النهاية أنت هنا بـ تستمتع بأكلة سمك معتبرة في جو محاكي لجو الإسكندرية، وفيه أكثر من صالة جلوس بستايلات مختلفة تناسب نوع الضيوف؛ عائلات أو شباب أو رجال أعمال. وطبعًا الأدوار العالية أحسن علشان ممكن تتفرج على الشارع من فوق. وأهم حاجة أن فيه حمامات في كل دور، والنظافة عمومًا من عوامل جذب المكان. جرب «قدورة» في القاهرة حتى لو كنت من عشاقه في الإسكندرية.